🎁 Akcija za predprijave: METAMORFOZA VITALNOSTI >>

0
0

Kako uporabiti naravne vezalce za podporo telesu?

toxins

Naše telo je neprestano izpostavljeno onesnaževanju zraka, pesticidom, herbicidom, plesnim, kemikalijam in drugim strupenimi snovem.

Zmanjševanje izpostavljenosti okoljskim strupom je pomembno, vendar je enako pomembno tudi podpirati telo pri izločanju tistih strupov in metabolitov, ki so že shranjeni v našem telesu. Strupi lahko ovirajo absorpcijo hranil, zato je razstrupljanje tako ključno kot prehrana sama.

Človeško telo ima odlično sposobnost vsakodnevnega razstrupljanja, vendar je v današnjem času dodatna podpora dobrodošla. Pomembno je, da podpremo jetra z določenimi hranili ter jih tako zaščitimo in jim pomagamo pri razstrupljanju. 

Vezalci imajo tukaj pomembno mesto predvsem v času, kadar se lotimo močnejše razbremenitve telesa oz. zaužijemo nekaj kar vsebuje težke kovine ali druge označevalce. Vezalci se vežejo na strupe predvsem v črevesju, jih ujamejo in pomagajo pri njihovem odstranjevanju.

Strupi v našem okolju

Na žalost je naše sodobno okolje prenasičeno s strupi. Mestni zrak je onesnažen z izpušnim plini avtomobilov in drugimi osnaževalci, ki vsebujejo elemente, kot so: vodikov klorid, benzen, dioksin, kadmij, azbest, živo srebro in krom, ki lahko škodujejo našemu zdravju.

Notranji prostori lahko vsebujejo mikotoksine-plesni in druge alergene, medtem ko je pitna voda lahko onesnažena s klorom, fluorom, svincem, živim srebrom, farmacevtskimi zdravili, pesticidi in herbicidi.

Neekološka hrana pogosto vsebuje pesticide, herbicide, umetne dodatke, hormone in druge nezaželene snovi.

Prav tako so lepotni izdelki in izdelki za nego polni kemikalij. 

Tudi zdravila in poceni prehranski dodatki lahko vsebujejo škodljive snovi.

V zobozdravstvu še vedno uporabljajo zalivke iz amalgama, ki vsebujejo živo srebro in prav tako se uporablja še zaščita zob s fluoridi.

Poleg tega je naše zdravje ogroženo zaradi prekomerne uporabe plastike, zlasti plastike, ki vsebuje bisfenol A (BPA). Seznam kemikalij in strupov v našem okolju je neskončen. Zavedanje in zmanjševanje izpostavljenosti tem strupom je izjemno pomembno.

Ker se toksini in težke kovine kopičijo v telesu in se nahajajo že praktično povsod, je skoraj nemogoče popolnoma odpraviti izpostavljenost kemikalijam – razen če se morda preselite v samooskrbno hišo daleč od civilizacije, kar je verjetno težko za marsikaterega od nas. Zato je redno razstrupljanje ključno. 

V raziskavi iz leta 2012, ki je bila objavljena v reviji Journal of Environmental and Public Health, ugotovitve kažejo, da lahko toksini v našem telesu privedejo do kroničnih zdravstvenih težav, zato je redno periodnično razstrupljanje pomembno.

Zakaj je razstrupljanje tako pomembno?

Prehrana je pomembna in je eden od najpomembnejših korakov za ohranjanje zdravja in dobrega počutja. Vendar pa, ko gre za strupe, je lahko razstrupljanje še pomembnejše od prehrane.

Toksini iz okolja lahko blokirajo sposobnost telesa, učinkovite absorpcije in uporabe hranil iz prehrane. To pomeni, da če je vaše telo preplavljeno s strupi, ne glede na to, kako dobra in kvalitetna je vaša prehrana, je telo ne more uporabiti in vaše zdravje se ne bo izboljšalo.

Razstrupljanje od strupov iz okolja lahko izboljša absorpcijo hranil in prinaša različne koristi za zdravje. Npr. že študija iz leta 1989, objavljena v reviji Biomaterials, Artificial Cells, and Artificial Organs, je ugotovila, da lahko uporaba aktivnega oglja pomaga odložiti starostno pogojene strukturne spremembe in podaljšati življenjsko dobo le z absorpcijo in odstranjevanjem strupov iz telesa.

Kaj so vezalci (binderji)?

Vezalci so različne snovi, ki absorbirajo strupe, bodisi jih ujamejo ali privabijo z negativnim nabojem v telesu, kar pomaga pri njihovem odstranjevanju in izločanju. Vezalci so odlično orodje za razstrupljanje in jih pogosto priporočajo zdravniki funkcionalne medicine po celem svetu. 

Obstaja več različnih vezalcev, ki jih lahko uporabite. Vsi ponujajo različne koristi in stopnje učinkovitosti.

Kateri so naravni vezalci, ki jih je priporočljivo dodajati?

Aktivno oglje predelano v črn prah se uporablja kot vezalec strupov že več stoletij. Aktivno oglje se redno uporablja v primerih predoziranja z zdravili na nekaterih centrih za obvladovanje zastrupitev in v bolnišnicah. 

Aktivno oglje je izdelano iz ogljikovega vira, najbolj kvalitetno in učinkovito je aktivno oglje iz kokosih luščin. Pod strogim nadzorom v kontrolirani atmosferi proizvajalci ta ogljik izpostavijo visoki temperaturi. Tako se ustvari veliko majhnih por, kar omogoči večjo površino za vezavo.

Ko ga zaužijete, se aktivno oglje premika skozi prebavni trakt, kjer strupi ostanejo ujeti v porah oglja. Strupi se skupaj z aktivnim ogljem izločijo iz telesa. Aktivno oglje je odlično za vezavo mikotoksinov, ki jih proizvajajo plesni, pesticidov in nekaterih zdravil.

Jabolčni pektin ali modificirani citrusni pektin sta priljubljena vezalca strupov, ki izvirata iz jabolčne lupine ali notranje bele ovojnice izbranih citrusov. Pektin je polisaharid, ki se nahaja v celičnih stenah in se koncentrira v lupini sadja. Gre za vrsto topne vlaknine, ki jo telo ne presnavlja, vendar jo lahko uporabijo bakterije v črevesju kot vir energije. Najbolj učinkovit in raziskan je modificiran citrusni pektin s pravo molekulsko maso.

Najpogostejša uporaba pektina je za razstrupljanje težkih kovin. Študija iz leta 2008, objavljena v reviji Alternative Therapies in Health and Medicine, je prikazala, da lahko pektin pomaga zmanjšati toksične ravni svinca pri otrocih. Čeprav je manj raziskav, le-te nakazujejo, da pektin pomaga tudi pri odstranjevanju pesticidov ali mikotoksinov-plesni, kot je npr. kandida, ki živi v našem črevesju.

Silicij je pogosto uporabljen v Evropi za zastrupitve s hrano, akutne okužbe črevesja in simptome razdražljivega črevesja (IBS). Po študiji iz leta 2019, objavljeni v reviji Scientific Reports, bi lahko silicij bil učinkovit tudi pri odstranjevanju bakterijskih strupov, ki jih zaužijemo ali jih izloča naša črevesna flora. še posebej, če ni uravnotežena. Študija iz leta 2013, objavljena v reviji Journal of Alzheimer’s Disease, kaže, da bi lahko pomagal tudi pri odstranjevanju aluminija iz telesa.

Ker se strupom iz okolja ne moremo izogniti, je nujno poiskati podporne rešitve in tukaj vam lahko pomaga tudi Bindtox

Bindtox vključuje 3v1 kombinacijo zgoraj naštetih vezalcev, ki učinkovito odstranjujejo strupe in težke kovine iz prebavnega trakta, podpirajo naravne procese razstrupljanja in lajšajo napihnjenost, bolečine v trebuhu ter simptome zastrupitve, nepogrešljiv pa je tudi na potovanjih, po nepodporni hrani in alkoholu.

Če želite izvedeti več o Bindtox-u: KLIKNITE TU!