akademija-barvan

Podporne meditacije

Meditacije, ki smo jih pripravili za vas, temeljijo na binauralnih ritmih.

Binauralna terapija je oblika terapije z zvočnimi valovi. Pri njej se izkorišča dejstvo, da desno in levo uho sprejemata vsak ton nekoliko drugačne frekvence, vendar jih možgani zaznavajo poenoteno.

Binauralna glasba je v teh meditacijah združena s frekvencami Solfeggio, ki povečujejo učinek na vašo zbranost, umirjajo vaš um, zmanjšujejo stres in pomagajo pri obnavljanju vašega telesa in uma (priporočljiva uporaba slušalk).

Priporočila:

Da dosežete optimalne rezultate z uporabo meditacije v programu LifeUP vam priporočamo:

  1. Določite si čas: Izberite si dva primerna termina v dnevu, ko se lahko posvetite meditaciji. Na primer zjutraj po prebujanju in zvečer pred spanjem.

  2. Najdite mirno okolje: Ustvarite si prijetno in umirjeno okolje, kjer se boste lahko osredotočili na meditacijo.

  3. Sprostite se: Sede ali ležeče se udobno namestite. Zaprite oči in začutite svoje telo. Začnite z globokimi vdihom in izdihom, s tem boste sprostili svoje telo in um.

  4. Osredotočite se na dihanje: Usmerite svojo pozornost na svoje dihanje. Opazujte vdih in izdih, ter se poglobite v občutke. Bodite prisotni v trenutku.

  5. Samo opazujte misli: Med meditacijo se bodo pojavljale misli. Opazujte jih, a se ne vpletajte vanje in se samo mirno vrnite k dihanju in bodo same odšle.

  6. Trajanje meditacije: Za začetek si lahko postavite cilj za meditacijo 10-25 minut. Postopoma lahko podaljšate čas meditacije.

  7. Redna praksa: Pomembno je, da ohranjate redno prakso meditacije. Določite si čas in se držite svojega urnika. S časom boste začutili koristi redne meditacije na svoje počutje in življenje.

Uživajte v svoji meditacijski praksi in odkrijte njene blagodejne učinke na svoje telo, um in življenje.

1. Podporna meditacija: Ustvarite prostor za pozitivne spremembe


2. Podporna meditacija: Regeneracijski Solfeggio 852


3. Podporna meditacija: Globoka regeneracija