BindTox - Vibrant Longevity

Dobrodošli na naši novi spletni strani, čaka vas posebno darilo!

BindTox

Holistic toxin elimination

Edinstvena naravna formula za učinkovito vezavo ter izločanje toksinov in težkih kovin iz telesa.

Vsebuje optimalno kombinacijo vezalcev-binderjev 3v1, ki lahko:

1 x Bindtox
27,70 
60 kapsul!
3 x Bindtox
65,80 
Z nakupom paketa prihranite 20 %  + brezplačna dostava

Zakaj izbrati BindTox?

Absorbira različne
toksine in
odpadne snovi

Podpira
optimalno prebavo

Zmanjšuje napenjanje,
pline in napihnjenost

Lajša bolečine v trebuhu
ali pri zastrupitvah

Nepogrešljiv na
potovanjih, po težki
hrani, alkoholu ...

Absorbira različne
toksine in
odpadne snovi

Podpira
optimalno prebavo

Zmanjšuje napenjanje,
pline in napihnjenost

Lajša bolečine v trebuhu
ali zastrupitve

Nepogrešljiv na
potovanjih, po težki
hrani, alkoholu ...

Kako deluje BindTox?

Vsebuje edinstveno, optimizirano kombinacijo vezalcev – gre za spojine, ki  učinkovito absorpcijo različnih vrst toksinov:

Veže nase različne toksine

Težke kovine, svinec, kadmij in živo srebro, pesticide, herbicide, obstojne organske onesnaževalce, LPS in druge neželene mikrobne stranske produkte.

Spodbuja naravno razstrupljanje

Spodbuja naravne procese razstrupljanja v telesu, kar pripomore k boljšemu delovanju vaših organov za razstrupljanje.

Podpira zdravo prebavo

Podpira vaš prebavni sistem, zmanjšuje napenjanje, bolečine v trebuhu in druge prebavne nelagodnosti.

Živimo v toksičnem okolju, zato se težke kovine, pesticidi, herbicidi, ostanki zdravil, aditivi v živilih, plesni in metaboliti bakterij sčasoma kopičijo v telesu. Tako obremenjeno telo predstavlja eno največjih ovir za dosego optimalnega zdravja.

Za vas smo na podlagi raziskav razvili BindTox – edinstveno in optimizirano kombinacijo binderjev-veziv. To so spojine, ki se uporabljajo za absorpcijo različnih vrst toksinov. Kombinacija le-teh nam omogoča, da hkrati zajamemo več vrst toksinov in pomagamo telesu, da jih varno izloči. 

Kako deluje BindTox?

V črevesju veže nase različne vrste strupov in težkih kovin ter jih varno odstrani iz telesa.

Aktivirano oglje veže toksine in pline, zato je tudi učinkovito pri preprečevanju napenjanja, bolečin v trebuhu in driske.

Ureja črevesno floro ter splošno zdravje prebavnega sistema.

Modificirani citrusni pektin poleg vezanja različnih strupov dodatno podpira imunski sistem in deluje kot prebiotik.

Premium kvaliteta brez kompromisov

Izbrane sestavine + brez nepotrebnih aditivov in alergenov + izdelano v Sloveniji (pod najstrožjimi GMP in ISO standardi) + neodvisno testiranje.

Podpora raziskav in holistične znanosti

Združujemo najnovejše znanstvene raziskave s preverjenimi praksami za vašo varnost in najboljše rezultate.

Najboljše razmerje cena - kakovost

Zagotavljamo vam najboljše razmerje med ceno in kakovostjo na trgu. Vaše zdravje je vredno le najboljšega.

Sestavine

Bindtox vsebuje dobro premišljeno kombinacijo treh vezalcev-binderjev:

AKTIVNO OGLJE IZ
KOKOSOVIH LUŠČIN

Lahko veže pline, LPS, pesticide, herbicide, obstojne organske onesnaževalce in toksine-plesni.

MODIFICIRANI
CITRUSNI PEKTIN

Lahko veže živo srebro in druge težke kovine ter pomaga pri njihovem odstranjevanju iz telesa, pri tem pa nase ne veže mineralov.

IZVLEČEK PRESLICE

Ima visoko afiniteto za aluminij, živo srebro, kadmij in svinec, zato lahko pomaga pri njihovem razstrupljanju.

BindTox sestavlja skrbno izbrano kombinacijo naravnih nutrientov:

Aktivirano oglje iz visoko kakovostnih kokosovih luščin ima izjemno fine delce z veliko aktivno površino ter izredno porozno teksturo, kar mu omogoča, da učinkovito pritegne in ujame škodljive toksine, ki se nahajajo v prebavilih. Gre za izredno vpojen material z milijoni drobnih por, ki lahko zajamejo, vežejo in odstranijo do 100-kratno lastno težo. Porozna površina ima negativen električni naboj, ki privlači pozitivno nabitim neželenim toksinom in plinom.

Aktivno oglje je lahko koristno blažilno sredstvo, predvsem pri postinfekcijskem sindromu razdražljivega črevesja (IBS – Irritable Bowel Syndrome). Uporablja se za izboljšanje izločanja strupenih snovi skozi prebavni trakt. Aktivno oglje zaradi svoje adsorbentne narave pomaga telesu tudi pri izločanju imunogenih in toksičnih stranskih produktov okužbe, kot so bakterijski endotoksini.
“Multicentrična študija” aktivnega oglja za zdravljenje IBS, vključno s približno 60 % tistih, ki so poročali o zaprtju kot simptomu, je pokazala, da je dobro prenašano in učinkovito pri skoraj 80 % posameznikov po 12 tednih zdravljenja. Tudi bolniki, ki so študijo začeli z izrazitim in zmernim zaprtjem, so poročali o opaznem izboljšanju stanja. Poleg tega so opazili izboljšanje konsistence blata in zmanjšanje napenjanja v trebuhu.

Dodali smo mu še brendiran modificirani citrusni pektin.

Pektin je topen polisaharid, sestavljen iz kratkih, razvejanih verig ogljikovih hidratov, ki se naravno pojavlja v celičnih stenah sadja in zelenjave. Pektin v rastlinah zagotavlja mehansko trdnost in prožnost rastline, oblikuje oviro proti zunanjemu okolju ter regulira gibanje vode. Določene vrste pektina, vključno s pektinom iz jabolk in modificiranim citrusnim pektinom (v nadaljevanju: MCP), vežejo žolčne kisline in toksine, ki krožijo z njimi v prebavnem traktu. Modificiran citrusni pektin se pridobiva iz lupine, pulpe in semen citrusov ter je temeljito raziskan pri ljudeh.

Je odličen kelator težkih kovin, še posebej svinca. Pri otrocih z visoko ravnjo svinca je bil modificirani citrusni pektin učinkovit pri zmanjšanju krvne ravni te strupene kovine. Druga študija, ki so jo izvedli pri odraslih z "normalnimi" ravnmi težkih kovin, je pokazala, da je že šest dni dodajanja MCP zmanjšalo izločanje arzena, kadmija in svinca v urin za kar 130 %, 150 % oziroma 560 %. Pomembno je poudariti, da je MCP zmanjšal ravni svinca pri teh posameznikih, ne da bi povzročal neželene stranske učinke, ki so značilni za farmacevtske kelacijske agense, kot sta EDTA in DMSA. Poleg močnih detoksikacijskih učinkov težkih kovin ima pektin tudi protivnetne, protitumorske in prebiotične učinke. Modificirani citrusni pektin zmanjšuje izražanje galaktina-3, molekule, ki je vključena v vnetne in tumorske poti v telesu.

Nismo pa se ustavili tukaj, dodali smo tudi silicij, ki je pridobljen z izvlečka preslice.

Silicij je mineral, ki ga naše telo potrebuje v majhnih količinah za vzdrževanje kosti in kolagenskih tkiv. Vendar lahko vnos silicijevega dioksida, ki presega osnovne potrebe našega telesa, pomaga pri razstrupljanju težkih kovin, mikotoksinov in bakterijskih toksinov. Silicijev dioksid ima veliko afiniteto do aluminija – strupene kovine, ki je povezana z nevrodegenerativnimi boleznimi, pa tudi do živega srebra, kadmija in svinca. Silicijev dioksid se v telesu združuje z aluminijem in tvori aluminijev silikat –nestrupeno spojino, ki se izloča s pomočjo ledvic. 

Študija, objavljena v reviji “Journal of Alzheimer’s Disease,” je pokazala, da se je pri preiskovancih, ki so vsak dan spili 1,5 litra mineralne vode, bogate s silicijevim dioksidom, znatno zmanjšalo izločanje aluminija z urinom. To kaže na to, da zaužiti silicijev dioksid zmanjša obremenitev telesa z aluminijem. Silicijev dioksid zmanjšuje tudi kopičenje aluminija v možganih, tkivu, ki je zelo občutljivo na strupene kovine. V študijah na živalih je silicijev dioksid zmanjšal raven krožečih mikotoksinov – škodljivih stranskih produktov, ki jih proizvajajo strupene plesni. Silicijev dioksid odstranjuje tudi endotoksine – snovi, ki jih sproščajo patogene bakterije v črevesju in povzročajo vnetja ter simptome zastrupitve s hrano.

 • Pridobljeno: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16835878/
 • Pridobljeno: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18616067/,
 • Pridobljeno: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9651136/
 • Pridobljeno: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153271/
 • Pridobljeno: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4808856/
 • Pridobljeno: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1021949817300212
 • Isbister GK, Kumar VV. Indications for single-dose activated charcoal administration in acute overdose. Current opinion in critical care. Aug 2011;17(4):351-7. doi:10.1097/MCC.0b013e328348bf59 Jurgens G, Hoegberg LC, Graudal NA. The effect of activated charcoal on drug exposure in healthy volunteers: a meta-analysis. Clin Pharmacol Ther. May 2009;85(5):501-5. doi:10.1038/clpt.2008.278 Kodama M, Hanasawa K, Tani T. Blood purification for critical care medicine: endotoxin adsorption. Ther Apher.
 • Aug 1997;1(3):224-7. doi:10.1111/j.1744-9987.1997.tb00142.x Kurti F, Duni A, Plefka E, Çina T. Treatment of irritable bowel syndrome symptoms and the role of compounded charcoal-A multicentre study. Albanian Med J. 2014;4:66-72.
 • Michael M, Brittain M, Nagai J, et al. Phase II study of activated charcoal to prevent irinotecan-induced
  diarrhea. J Clin Oncol. Nov 1 2004;22(21):4410-7. doi:10.1200/JCO.2004.11.125
 • Pegues AS, Sofer SS, McCallum RE, Hinshaw LB. The removal of 14C labeled endotoxin by activated charcoal. Int
  J Artif Organs. May 1979;2(3):153-8.
 • Senderovich H, Vierhout MJ. Is there a role for charcoal in palliative diarrhea management? Current medical
  research and opinion. Jul 2018;34(7):1253-1259. doi:10.1080/03007995.2017.1416345
 • Sergio GC, Felix GM, Luis JV. Activated charcoal to prevent irinotecan-induced diarrhea in children. Pediatr
  Blood Cancer. Jul 2008;51(1):49-52. doi:10.1002/pbc.21491

Način uporabe

Po potrebi:

2-3 kapsule
2-3 x na dan

Priporočeni dnevni odmerek: po potrebi, 2-3 x na dan po 2-3 kapsuli zaužijte z nekaj vode.

Pomembna obvestila!

Aktivno oglje lahko zmanjša učinkovitost zdravil večinem sočasno zaužitih zdravil zaradi absorbcije samega oglja.

Pri sočasni uporabi je treba paziti, da bo med jemanjem teh zdravil in uporabo aktivnega oglja preteklo najmanj dve uri.

Mleko, sladoled in mlečni izdelki lahko zmanjšajo vezavno zmožnost aktivnega oglja.

Priporočene dnevne količine oz. odmerka, se ne sme prekoračiti.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Prehranska dopolnila ne morejo nadomestiti zdravil na recept. Če imate kakršnekoli zdravstvene težave, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte s svojim zdravnikom.

Shranjevati nedosegljivo otrokom. Ni primerno za nosečnice in doječe matere.

Shranjevati pri temperaturi do 25 °C, zaščiteno pred vlago in svetlobo.

Nasveti strokovnjakinje o uporabi BindTox-a

Dr. Tina Prodnik, DNM, MS, PhD

Molekularna biologinja, zdravnica naravne in integrativne medicine, ki deluje med Švico, ZDA in Slovenijo.

Customer Reviews

Based on 6 reviews
83%
(5)
17%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
M
Miranda Penko

Pravijo, da so jetra ogledalo našega zdravja ali nezdravja. Po priporočilu dr. Tine Prodnik sem se zato odločila za 3-mesečni tretma razstrupljanja jeter z Cell Renew. Pozitivni učinki tega procesa se mi kažejo predvsem v zmanjšani utrujenosti in boljšem počutju. Občutek imam kot da bi si napolnila baterije in pridobila novo življenjsko energijo.

H
Helena Zelnik

Bindtox si predstavljam kot podporni čistilnik svojega črevesja, ki varno posesa vse škodljive toksine in jih nežno izloči – kot da je moje telo dobilo svež zagon. Poleg tega pa je postal tudi moj zvesti sopotnik na potovanjih, ko izbira hranil ni najbolj podporna.

B
Barbara Skvarč

Prehranski dopolnili BINDTOX in CELL RENEW sta bili del 21 dnevnega LIFE UP programa, ki sem se ga udeležila v maju 2023, da bi razstrupila svoje telo in začela uživati mojemu telesu bolj podporno hrano.

BINDTOX mi je pomagal pri uravnavanju črevesne flore in odstranjevanju toksinov iz telesa, ki sem jih občutila kot "pesek v očeh". Z uživanjem CELL RENEW pa nisem občutila hrepenenja po "prepovedanih" živilih, kot so sladkor, mlečni izdelki in gluten. Ob jemanju obeh prehranskih dopolnil se mi je izboljšal fokus in mentalna jasnost ter povišal nivo energije.

Obe dopolnili sem uporabila tudi pri potovanjih v tujino, saj sem imela običajno na začetku potovanja težave z zaprtjem. Tokrat je bila črevesna flora v ravnovesju in nisem občutila nikakršnih težav.

Obe slovenski visokokakovostni prehranski dopolnili, izdelani po visokih farmacevtskih standardih GMP, priporočam ljudem, ki želijo živeti dolgo in izpolnjeno življenje.

I
Irina Redanska

Preden sem odkrila Bindtox, sem se konstano bila v izzivih s prebavnimi težavami. Poskusila sem različne stvari, a nič ni pomagalo ... Naletela sem v Tinini FB skupini na ta naravni dodatek in se odločila, da mu dam priložnost. Moj prebavni sistem se je spravil v red. Odpravila je moje težave z napihnjenostjo in mi pomagal vzpostaviti redno prebavo. Počutim se bolj lahko in energično.

A
Andreja Zupan

Moj ljubi razstrupljevalec, vedno na zalogi, vedno pri roki, pod budnim očesom dr. Tine Prodnik in njenih navodil. Ko se ti zgodijo pregrehe na izrednih dogodkih, ki ji je v življenju kar nekaj, nenadoma ni potrebno imeti slabe vesti. Če sem pojedla kakšno sladico, popila kakšen kozarec vina več kot sicer, pojedla hrano, ki ni podporna, sem zvečer enostavno vzela tri kapsule BINDTOX in čudež se je zgodil. Naslednji dan ni bilo napihnjenosti, slabega okusa v ustih in slabega občutka v želodcu, urejena prebava. Fantastično, čarobno. Zame izreden produkt.

100 % garancija za vse naše produkte in programe.
Vaša investicija je vedno 100 % zavarovana!

Priporočamo tudi

BindTox
27,70