BindTox - Vibrant Longevity

🎁AKCIJA ob otvoritvi akademije >>

0
0

BindTox

Profesionalna formula 3v1 za vezavo toksinov

Vsebuje optimalno razmerje vezalcev, kot so ekološko aktivirano oglje iz kokosovih lupin, silicij iz preslice, patentiran modificiran citrusni pektin, ki vežejo različne vrste toksinov (težke kovine, endotoksine, pline itd.) in jih varno izločijo iz telesa.

28,00 
*vrednost izdelka na trgu 40€/kos +
Prvotna cena je bila: 56,00 €.Trenutna cena je: 53,00 €.
26,5 €/kos
*vrednost izdelka na trgu 40€/kos +
Prvotna cena je bila: 162,00 €.Trenutna cena je: 143,00 €.
23,8 €/kos
*vrednost izdelka na trgu 40€/kos +

Varen nakup z MasterCard ID Check, Visa Secure in PayPal secure.

Kako vas BindTox lahko podpre?

Absorbira in izloči
različne toksine
in težke kovine

Podpira
optimalno prebavo

Zmanjšuje napenjanje,
pline in napihnjenost

Lajša bolečine v
trebuhu ali
pri zastrupitvah

Nepogrešljiv na
potovanjih, nepodporni
hrani in alkoholu

Absorbira različne
toksine in
odpadne snovi

Podpira
optimalno prebavo

Zmanjšuje napenjanje,
pline in napihnjenost

Lajša bolečine v trebuhu
ali zastrupitve

Nepogrešljiv na
potovanjih, po težki
hrani, alkoholu ...

Že preko 2000 zadovoljnih uporabnikov

Vita K.

Bindtox je zame nepogrešljiv po zabavah in na potovanjih.

Irina R

Moj prebavni sistem se je spravil v red. Odpravila je moje težave z napihnjenostjo in mi pomagal vzpostaviti redno prebavo.

Benedikta S.

Bindtox mi resnično pomaga izločati toksine iz organizma in lajša težave ob hrani, ki mi povzroča težave!

Zakaj uporabljati BindTox?

Živimo v toksičnem okolju, kjer se težke kovine, pesticidi, herbicidi, ostanki zdravil, aditivi v živilih, plesni in metaboliti bakterij sčasoma kopičijo v našem telesu. 

Naše telo vsebuje te strupe, pri čemer pomemben del čiščenja poteka prav v črevesju, kjer se nahajajo številne vrste toksinov.

Poleg toksinov iz okolja tudi naš življenjski slog pogosto dodatno vpliva na obremenitev telesa. 

Včasih si privoščimo kak kozarček, uživamo hitro procesirano hrano ter smo izpostavljeni vnosu različnih toksinov med potovanji, kar predstavlja dodaten izziv za naše zdravje.

Obremenjeno telo s toksini predstavlja eno največjih ovir za dosego optimalnega zdravja.

Kako deluje BindTox?

Za vas smo na podlagi obsežnih raziskav razvili BindTox – edinstveno optimizirano kombinacijo vezavcev. To so spojine, namenjene učinkovitemu zajemanju in absorpciji različnih vrst toksinov.

Vežejo nase različne toksine

Selektivno veže težke kovine kot so svinec, kadmij in živo srebro, pa tudi na pesticide, herbicide, obstojne organske onesnaževalce, lipopolisaharide (LPS) in druge neželene mikrobne stranske produkte.

Spodbujajo naravno razstrupljanje

Spodbuja naravne procese razstrupljanja v telesu, kar prispeva k boljšemu delovanju vaših organov za razstrupljanje.

Podpirajo zdravo prebavo

Podpira in izboljšuje delovanje prebavnega sistema, zmanjšuje napenjanje, bolečine v trebuhu in druge prebavne nelagodnosti.

Binderji so snovi, ki igrajo ključno vlogo pri ohranjanju našega zdravja, saj zmožnost “vezanja” ali absorpcije škodljivih spojin v prebavnem traktu preprečuje njihovo nadaljnjo absorpcijo v krvni obtok.

Zaradi svoje sposobnosti, da hkrati zajamejo več vrst toksinov, binderji kot so aktivirano oglje in modificirani citrusni pektin, nudijo večplastno zaščito. Vežejo nase različne vrste strupov in težkih kovin, kar telesu omogoča, da jih varno izloči, hkrati pa prispevajo k boljšemu splošnemu zdravju prebavnega sistema.

Aktivirano oglje veže nase toksine in pline, zaradi česar je učinkovito tudi pri preprečevanju napenjanja, bolečin v trebuhu in driske.

Ureja črevesno floro in izboljšuje splošno zdravje prebavnega sistema.

Modificirani citrusni pektin, poleg vezanja na različne strupe, dodatno podpira imunski sistem in deluje kot probiotik.

Optimalna kombinacija treh vezalcev

Izdelek ne vsebuje aditivov, kvasa, soje, žitaric, koruze, jajc, rib, lupinarjev, oreščkov, mlečnih izdelkov ali sestavin živalskega izvora, brez glutena in laktoze.

100 % naravni izdelek!

AKTIVNO OGLJE IZ
KOKOSOVIH LUŠČIN

Lahko veže pline, LPS, pesticide, herbicide, obstojne organske onesnaževalce in toksine-plesni.

PectaSol-C®, MODIFICIRANI
CITRUSNI PEKTIN

Lahko veže živo srebro in druge težke kovine ter pomaga pri njihovem odstranjevanju iz telesa, pri tem pa nase ne veže mineralov.

sestavine_0001_natural-wood-charcoal-bamboo-charcoal-powder-has-medicinal-properties-with-traditional-charcoal 1 (5)

IZVLEČEK PRESLICE

Ima visoko afiniteto za aluminij, živo srebro, kadmij in svinec, zato lahko pomaga pri njihovem razstrupljanju.

BindTox sestavlja skrbno izbrana kombinacija premium naravnih hranil:

Aktivirano oglje, pridobljeno iz visokokakovostnih kokosovih lupin, ima izjemno fine delce z veliko aktivno površino in izredno porozno teksturo, kar mu omogoča, da učinkovito pritegne in ujame škodljive toksine, ki se nahajajo v prebavilih. Gre za izredno vpojen material z milijoni drobnih por, ki lahko zajamejo, vežejo in odstranijo do 100-kratno lastno težo. Porozna površina ima negativen električni naboj, ki privlači pozitivno nabite neželene toksine in pline.

Aktivno oglje je lahko koristno blažilno sredstvo, predvsem pri postinfekcijskem sindromu razdražljivega črevesja (IBS – Irritable Bowel Syndrome). Uporablja se za izboljšanje izločanja strupenih snovi skozi prebavni trakt. Aktivno oglje zaradi svoje adsorbcijske narave pomaga telesu tudi pri izločanju imunogenih in toksičnih stranskih produktov okužbe, kot so bakterijski endotoksini. Multicentrična študija aktivnega oglja za zdravljenje IBS, vključno s približno 60 % tistih, ki so poročali o zaprtju kot simptomu, je pokazala, da je le-to dobro prenašano in učinkovito pri skoraj 80 % posameznikov po 12 tednih zdravljenja. Tudi bolniki, ki so študijo začeli z izrazitim in zmernim zaprtjem, so poročali o opaznem izboljšanju stanja. Poleg tega so opazili izboljšanje konsistence blata in zmanjšanje napenjanja v trebuhu.

Dodali smo mu še brendirani modificirani citrusni pektin.

PectaSol-C®, modificirani citrusni pektin, podprt z več kot 80 študijami in edini klinično dokazani modificirani citrusni pektin, ki prinaša koristi celotnemu telesu vse do celične ravni. PectaSol že več kot 25 let velja za nepogrešljivo podporo za optimalno dolgoročno zdravje in vitalnost. Pektin je topen polisaharid, sestavljen iz kratkih, razvejanih verig ogljikovih hidratov, ki se naravno pojavljajo v celičnih stenah sadja in zelenjave. Pektin v rastlinah zagotavlja mehansko trdnost in prožnost rastlini, oblikuje oviro proti zunanjemu okolju ter regulira gibanje vode. Določene vrste pektina, vključno s pektinom iz jabolk in modificiranim citrusnim pektinom (v nadaljevanju MCP), vežejo žolčne kisline in toksine, ki krožijo z njimi v prebavnem traktu. Modificirani citrusni pektin se pridobiva iz lupine, pulpe in semen citrusov ter je temeljito raziskan.

Je odličen kelator težkih kovin, še posebej svinca. Pri otrocih z visoko ravnjo svinca je bil modificirani citrusni pektin učinkovit pri zmanjšanju krvne ravni te strupene kovine. Druga študija, izvedena pri odraslih z “normalnimi” ravnmi težkih kovin, je pokazala, da je že šest dni dodajanja MCP zmanjšalo izločanje arzena, kadmija in svinca v urin za kar 130 %, 150 % oziroma 560 %. Pomembno je poudariti, da je MCP zmanjšal ravni svinca pri teh posameznikih, ne da bi povzročal neželene stranske učinke, ki so značilni za farmacevtske kelacijske agente, kot sta EDTA in DMSA. Poleg močnih detoksikacijskih učinkov težkih kovin ima pektin tudi protivnetne, protitumorske in prebiotične učinke. Modificirani citrusni pektin zmanjšuje izražanje galaktina-3, molekule, ki je vključena v vnetne in tumorske procese v telesu.

Nismo pa se ustavili tukaj; dodali smo tudi silicij, pridobljen iz izvlečka preslice.

Silicij je mineral, ki ga naše telo potrebuje v majhnih količinah za vzdrževanje kosti in kolagenskih tkiv. Vnos silicijevega dioksida, ki presega osnovne potrebe našega telesa, lahko pomaga pri razstrupljanju težkih kovin, mikotoksinov in bakterijskih toksinov. Silicijev dioksid ima veliko afiniteto do aluminija – strupene kovine, povezane z nevrodegenerativnimi boleznimi, pa tudi do živega srebra, kadmija in svinca. Silicijev dioksid se v telesu združuje z aluminijem in tvori aluminijev silikat – nestrupeno spojino, ki se izloča s pomočjo ledvic.

Študija, objavljena v reviji Journal of Alzheimer’s Disease, je pokazala, da se je pri preiskovancih, ki so vsak dan spili 1,5 litra mineralne vode, bogate s silicijevim dioksidom, znatno zmanjšalo izločanje aluminija z urinom. To kaže na to, da zaužiti silicijev dioksid zmanjša obremenitev telesa z aluminijem. Silicijev dioksid zmanjšuje tudi kopičenje aluminija v možganih – tkivu, ki je zelo občutljivo na strupene kovine. V študijah na živalih je silicijev dioksid zmanjšal raven krožečih mikotoksinov – škodljivih stranskih produktov, ki jih proizvajajo strupene plesni. Silicijev dioksid odstranjuje tudi endotoksine – snovi, ki jih sproščajo patogene bakterije v črevesju, povzročajo vnetja ter simptome zastrupitve s hrano.

Pridobljeno:

Isbister GK, Kumar VV. “Indications for single-dose activated charcoal administration in acute overdose.” Current Opinion in Critical Care. Aug 2011;17(4):351-7. DOI: 10.1097/MCC.0b013e328348bf59. Dostopno na: PubMed.

Jurgens G, Hoegberg LC, Graudal NA. “The effect of activated charcoal on drug exposure in healthy volunteers: a meta-analysis.” Clinical Pharmacology & Therapeutics. May 2009;85(5):501-5. DOI: 10.1038/clpt.2008.278. Dostopno na: PubMed.

Kodama M, Hanasawa K, Tani T. “Blood purification for critical care medicine: endotoxin adsorption.” Therapeutic Apheresis. Aug 1997;1(3):224-7. DOI: 10.1111/j.1744-9987.1997.tb00142.x. Dostopno na: PubMed.

Kurti F, Duni A, Plefka E, Çina T. “Treatment of irritable bowel syndrome symptoms and the role of compounded charcoal-A multicentre study.” Albanian Medical Journal. 2014;4:66-72. Dostopno na: NCBI PMC.

Michael M, Brittain M, Nagai J, et al. “Phase II study of activated charcoal to prevent irinotecan-induced diarrhea.” Journal of Clinical Oncology. Nov 1 2004;22(21):4410-7. DOI: 10.1200/JCO.2004.11.125. Dostopno na: NCBI PMC.

Pegues AS, Sofer SS, McCallum RE, Hinshaw LB. “The removal of 14C labeled endotoxin by activated charcoal.” International Journal of Artificial Organs. May 1979;2(3):153-8. Dostopno na: ScienceDirect.

Senderovich H, Vierhout MJ. “Is there a role for charcoal in palliative diarrhea management?” Current Medical Research and Opinion. Jul 2018;34(7):1253-1259. DOI: 10.1080/03007995.2017.1416345.

Sergio GC, Felix GM, Luis JV. “Activated charcoal to prevent irinotecan-induced diarrhea in children.” Pediatric Blood & Cancer. Jul 2008;51(1):49-52. DOI: 10.1002/pbc.21491.

Način uporabe

Po potrebi, ob izzivih ali v okviru protokolov za razstrupljanje.

2-3 kapsule
1-3 x na dan

BindTox se uporablja:

 • Po potrebi ob izzivih; priporočeni dnevni odmerek: 2-3 krat na dan, po 2-3 kapsule zaužijte z nekaj vode.
 • V protokolih razstrupljanja, skupaj z izdelkom Cell Renew: 1×2 kapsule zvečer.

Pomembna obvestila!

 • Aktivno oglje lahko zmanjša učinkovitost sočasno zaužitih zdravil zaradi absorpcije samega oglja.
 • Pri sočasni uporabi je potrebno paziti, da med jemanjem teh zdravil in uporabo aktivnega oglja preteče najmanj dve uri.
 • Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.
 • Shranjevati nedosegljivo otrokom. Ni primerno za nosečnice in doječe matere.
 • Shranjevati pri temperaturi do 25 °C, zaščiteno pred vlago in svetlobo.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Prehranska dopolnila ne morejo nadomestiti zdravil na recept. Če imate kakršnekoli zdravstvene težave, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z vašim zdravnikom.

V čem je ta izdelek drugačen?

 • Optimizirana kombinacija vezalcev: BindTox ne vsebuje zgolj enega vezalca, kot je to običajno, ampak posebno kombinacijo vezalcev.

 • Aktivno ekološko oglje iz kokosovih lupin: Vključuje učinkovito ekološko aktivno oglje v najčistejši obliki.

 • PectaSol-C® modificirani citrusni pektin: Brendirana učinkovina, klinično dokazano veže težke kovine, podpira imunski sistem in deluje kot prebiotik.

 • Izvleček iz preslice: Vsebuje organski silicij, ki pomaga pri odstranjevanju težkih kovin iz črevesja.

 • 100% naraven

Plus …

Nasveti strokovnjakinje o uporabi BindTox

Dr. Tina Prodnik, DNM, MS, PhD

Molekularna biologinja, zdravnica naravne in integrativne medicine, ki deluje med Švico, ZDA in Slovenijo.

Customer Reviews

Based on 7 reviews
86%
(6)
14%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
m
mateja
Vrnila se je moja energija

V casu 21-dnevnega detoxa sem bila med prvimi uporabniki BindTox in CellRenew. Na kratko: nazaj sem dobila energijo, ki je bila izgubljena nekje med toksini v telesu, spet zmorem opravljati vsa dela, ne da bi bila zvecer izcrpana. Dolgorocni (po 5 mesecih od zacetka izziva) stranski ucinek pa je moja idealna telesna teza (7 kg manj).

B
Benedikta Stokelj

“Prehranski dopolnili Cell renew in Bindtox sta top! Odkar ju jem, imam manj težav zaradi alergij v organizmu in Bindtox mi resnično pomaga izločati toksine iz organizma in lajša težave ob hrani, ki mi povzroča težave! Ful hvala, Tina za vse!”

M
Miranda Penko

Pravijo, da so jetra ogledalo našega zdravja ali nezdravja. Po priporočilu dr. Tine Prodnik sem se zato odločila za 3-mesečni tretma razstrupljanja jeter z Cell Renew. Pozitivni učinki tega procesa se mi kažejo predvsem v zmanjšani utrujenosti in boljšem počutju. Občutek imam kot da bi si napolnila baterije in pridobila novo življenjsko energijo.

H
Helena Zelnik

Bindtox si predstavljam kot podporni čistilnik svojega črevesja, ki varno posesa vse škodljive toksine in jih nežno izloči – kot da je moje telo dobilo svež zagon. Poleg tega pa je postal tudi moj zvesti sopotnik na potovanjih, ko izbira hranil ni najbolj podporna.

I
Irina Redanska

Preden sem odkrila Bindtox, sem se konstano bila v izzivih s prebavnimi težavami. Poskusila sem različne stvari, a nič ni pomagalo ... Naletela sem v Tinini FB skupini na ta naravni dodatek in se odločila, da mu dam priložnost. Moj prebavni sistem se je spravil v red. Odpravila je moje težave z napihnjenostjo in mi pomagal vzpostaviti redno prebavo. Počutim se bolj lahko in energično.

100 % garancija za vse naše produkte.
Vaša investicija je vedno 100 % zavarovana!

Priporočamo tudi

BindTox
28,00  - 143,00