🎁 JESENSKA AKCIJA – Metamorfoza celične regeneracije >>

0
0

AminoElite+

Profesionalna formula z edinstveno kombinacijo 19 aminokislin, peptidov, vitaminov in mineralov za energijo, tvorbo kolagena, podporo nevrotransmitorjem, hormonom, koži, mišicam in celotnemu telesu.

48,00 
*vrednost izdelka na trgu 60€/kos +
Prvotna cena je bila: 96,00 €.Trenutna cena je: 88,00 €.
44 €/kos
*vrednost paketa 120€ +

Varen nakup z MasterCard ID Check, Visa Secure in PayPal secure.

Mnenja zadovoljnih uporabnikov

Majda A.

Kot veganka sem vedno iskala učinkovit vir esencialnih aminokislin. AminoElite+ mi je zagotovil ravno to, brez dodatnih nepotrebnih umetnih okusov, sladil n ostale kemije. Moje splošno počutje in zmogljivost pri vadbi sta se opazno izboljšala. Definitivno priporočam.

Emanuel Š.

Po 2 mesečni uporabi imam več energije in fokusa. Priporočam!

Luka R.

AminoElite+ uporabljam na tešče zjutraj in kot podporo pri regeneraciji in gradnji mišic po treningih. Opazil sem hitrejšo regeneracijo in večjo vzdržljivost. Imam več energije in boljše se počutim.

Kako deluje AminoElite+?

Aminokisline so molekule, ki jih vsa živa bitja uporabljajo za gradnjo lastnih beljakovin.

Beljakovine so za naše telo ključnega pomena, saj predstavljajo osnovo za mišice, hormone, imunski sistem, kožo, sklepe in kosti. Pridobimo jih iz hrane, predvsem iz mesa, jajc, mlečnih izdelkov, stročnic in podobno.

Zaužiti bi morali vsaj 120 g čistih beljakovin na dan, kar je lahko izziv, saj so beljakovine težko prebavljive. Naši prebavni organi porabijo več ur in veliko energije za razgradnjo beljakovin na osnovne sestavine – aminokisline. Izkoristek beljakovin iz hrane je omejen, več kot 50 % pa se jih pretvori v toksične dušikove odpadke, ki obremenjujejo jetra, ledvice in celoten organizem.

Z uživanjem EliteAmino+ zjutraj na tešče dobite vse esencialne aminokisline skupaj z dodatnimi peptidi in aminokislinami, ki spodbujajo energijo in tvorbo kolagena, brez nepotrebnih stranskih toksičnih produktov, pri čemer je absorpcija več kot 90 %. Vitamini B6, C in cink dodatno podpirajo imunski sistem, tvorbo energije in nastajanje kolagena.

Priporoča se predvsem za: osebe starejše od 40 let, osebe s prekomerno telesno težo, vegane, vegetarijance in športnike, pri:

Obnovi in rasti mišic, tkiv ter kože

Aminokisline in dodatni vitamini igrajo ključno vlogo pri obnovi in rasti mišic ter različnih telesnih tkiv, vključno s kožo in nohti, saj so osnovni gradniki beljakovin, ki podpirajo strukturo in funkcijo teh tkiv.

Proizvodnji energije in hormonov

Aminokisline, vitamini in cink pomagajo pri proizvodnji energije. Hkrati igrajo pomembno vlogo pri tvorbi in uravnavanju hormonov, ki so nujni za pravilno delovanje številnih telesnih funkcij.

Optimalnem delovanju živčnega sistema in kognicije

Pomembni so pri proizvodnji nevrotransmitorjev in drugih sporočilnih molekul. Prispevajo k normalnemu psihološkemu delovanju in zdravju živčnega sistema.

Aminokisline so molekule, ki jih vsa živa bitja uporabljajo za izdelavo beljakovin. Naše telo za pravilno delovanje potrebuje 20 različnih aminokislin, ki se s krvjo prenašajo na mesta v telesu, kjer so potrebne.

Aminokisline so gradniki beljakovin, ki so same dolge verige aminokislin. Naše telo vsebuje na tisoče različnih beljakovin, ki imajo pomembne naloge. Vsaka beljakovina ima svoje edinstveno zaporedje aminokislin in v telesu opravlja različne funkcije.

Aminokisline sestavljajo približno 20 % našega telesa. Naše mišice, lasje, nohti in koža, pa tudi kri, hormoni in imunski sistem so sestavljeni iz beljakovin, torej aminokislin. Aminokisline tako igrajo ključno vlogo pri številnih pomembnih procesih v našem telesu in lahko pomagajo pri:

  • razgradnji hrane,
  • rasti in obnovi tkiv,
  • gradnji hormonov in nevrotransmiterjev,
  • zagotavljanju vira energije,
  • ohranjanju zdrave kože, las in nohtov,
  • gradnji in regeneraciji mišic,
  • krepitvi imunskega sistema,
  • uravnavanju krvnega sladkorja,
  • izboljšanju spanca,
  • vzdrževanju dušikovega ravnovesja,
  • absorpciji hranil in mineralov,
  • itd.
 

Z drugimi besedami, aminokisline so veliko več kot le drobni gradniki naših mišic; so dobesedno gorivo za skoraj vse procese v telesu. Če želimo biti močni, polni energije in zdravi, je pomembno, da zaužijemo dovolj tega bistvenega makrohranila. Vse več znanstvenih študij je pokazalo pomembnost esencialnih aminokislin pri podpori zdravja.

V današnjem hitrem in sodobnem življenjskem tempu se pogosto srečujemo s težavo pomanjkanja zadostnega vnosa kakovostnih beljakovin in predvsem esencialnih aminokislin zaradi neoptimalne sestave obrokov, pomanjkanja želodčne kisline, encimov itd. Veliko živil v naši prehrani ne vsebuje vseh esencialnih aminokislin oz. so biološko manj dostopne našemu telesu ali niso v optimalnem razmerju.

Najbogatejši viri aminokislin so mesne beljakovine, mlečni izdelki, jajca in stročnice. Beljakovine so ključne za optimalno delovanje organizma, vendar so težko prebavljive. Naša prebavila potrebujejo najmanj tri ure, da jih razgradijo na njihove osnovne sestavine – aminokisline. Hkrati je izkoristek teh beljakovin zaradi prebavnih procesov zelo nizek; po določenih raziskavah je NID (neto izkoristek dušika) kokošjih jajc 48 %, soje 17 % in mleka, sirotke ali kazeina le 16 %. Izkoristek beljakovin iz hrane je omejen in več kot 50 % se jih pretvori v toksične dušikove odpadke, ki dodatno obremenjujejo jetra, ledvice in organizem.

Znanstveniki so dokazali, da se esencialne aminokisline, povsem očiščene in v kristalni obliki, optimalno absorbirajo in uporabljajo. Esencialne aminokisline v čisti kristalizirani obliki se brez prebave absorbirajo v krvni obtok in so tako hitro dostopne celicam. Takšna absorpcija zagotavlja 99 % neto izkoristek dušika, brez presnovnih odpadkov, ki bi obremenjevali organizem. To je mnogo več kot izkoristek dušika pri običajni beljakovinski hrani. Prav zaradi vseh naštetih razlogov je priporočljivo dodajanje le-teh kot dodatek k uravnoteženi prehrani.

Prednost izdelka AminoElite+ v primerjavi z drugimi beljakovinskimi prehranskimi dopolnili je v tem, da vsebuje:

  • esencialne aminokisline v čisti kristalni obliki “pharmacy grade” kakovosti,
  • kombinacijo leucina, izolevcina in valina v optimalnem razmerju 4:1:1 za podporo mišične mase in regeneracije,
  • aminokisline, minerale in vitamine za izgradnjo kolagena in s tem podporo zdravju kože, las, kosti, veziv in sklepov,
  • L-kreatin za dodatno energijsko podporo,
  • taurin za uravnavanje živčnih impulzov in podporo nevrotransmiterjem,
  • vitamin B6, C in cink za podporo imunskemu sistemu, energiji, zaščiti celic in izgradnji kolagena.
 

Za koga je AminoElite+ še posebej primeren?

  • Starejši od 40 let: Ko se naša leta seštejejo, izgubljamo mišično maso, kar lahko poveča tveganje za zdravstvene težave, povezane s kroničnimi boleznimi in smrtnostjo. Uživanje kakovostnih beljakovin je ključno za ohranjanje zdravja, mišične mase in vitalnosti v zrelih letih.
  • Ljudje s prekomerno telesno težo: Podpora zdravemu in učinkovitemu hujšanju, tudi pri zmanjšanem uživanju hrane.
  • Vegani in vegetarijanci: Odlično dopolnilo, ki preprečuje beljakovinsko podhranjenost in posledice, ki jih ta prinese.
  • Športniki in rekreativci: Izboljšuje gradnjo in regeneracijo mišic ter podpira energijo.
  • Posamezniki, ki se srečujejo z občutljivostmi in alergijami na različne proteine iz hrane.

Optimalna kombinacija 19 aktivnih hranil

100 % naravni izdelek!

Ne vsebuje okusov, sladil, aditivov, kvasa, soje, žitaric, koruze, jajc, rib, lupinarjev, oreščkov, 

mlečnih izdelkov ali sestavin živalskega izvora; brez glutena in laktoze.

ESENCIALNE AMINOKSILINE

L-Izolevcin, L-Levcin, L-Lizin, L-Metionin, L-Fenilalanin, L-Treonin, L-Triptofan in L-Valin.

DODATNE AK ZA PODPORO PRI GRADNJI KOLAGENA

Glicin, Prolin, Ornitin in Arginin, poleg ostalih aminokislin, prispevajo k izgradnji kolagena in elastina.

IZBRANI VITAMINI IN MINERALI

Zaradi sinergijskih učinkov smo dodali: cinkov citrat (cink), askorbinsko kislino (vitamin C) in piridoksin hidroklorid (vitamin B6).

AminoElite+ sestavlja skrbno izbrana kombinacija “pharmacy grade” aminokislin iz čistih rastlinskih virov v prosti kristalni obliki. 

Vaše telo proizvaja na stotine aminokislin, vendar devet aminokislin, ki jih potrebujete, ne more proizvesti samo. Gre za esencialne aminokisline, ki jih je potrebno pridobiti iz zaužite hrane.

Izoleucin – ena od treh aminokislin BCAA (aminokisline z razvejano verigo), ki so močno koncentrirane v mišičnem tkivu in so podpora imunskemu sistemu.

Leucin – eden BCAA, ki je ključen za sintezo beljakovin in obnovo mišic ter za rastni hormon. Pomemben je za zdravljenje ran in regulacijo krvnega sladkorja.

Lizin – pomaga telesu pri absorpciji kalcija in tvorbi kolagena ter elastina. Sodeluje pri proizvodnji energije, hormonov in podpori imunskega sistema.

Metionin – ta aminokislina je potrebna za rast, obnovo tkiv in razstrupljanje. Pomaga pri absorpciji esencialnih mineralov, vključno s cinkom in selenom.

Fenilalanin – proizvaja sporočilne molekule (tirozin, dopamin, adrenalin in noradrenalin). Pomembna pri proizvodnji ostalih aminokislin.

Treonin – ima pomembno vlogo pri presnovi, biosintezi makromolekul in črevesni homeostazi. Ima tudi pomembno vlogo pri proizvodnji kolagena in elastina ter pri metabolizmu maščob in imunskem sistemu.

Triptofan – ključnega pomena za tvorbo serotonina in melatonina, ki podpirata pozitivno razpoloženje, zdravo spanje in pravilno delovanje imunskega sistema ter pomaga telesu pri vzdrževanju zdravega dušikovega ravnotežja.

Valin – zadnja od treh skupin BCAA. Spodbuja rast/obnovo mišic in sodeluje pri proizvodnji energije.

Dodali smo mu še aminokisline za podporo pri gradnji kolagena. 

V AminoElite+ smo esencialnim aminokislinam dodali učinkovito kombinacijo aminokislin, mineralov in vitaminov za optimalno podporo in izgradnjo vašega kolagena. Glicin, prolin, ornitin in arginin, poleg ostalih aminokislin, prispevajo k izgradnji kolagena in elastina.

Nismo pa se ustavili le tukaj; dodali smo tudi podporne vitamine in minerale za dodatne sinergijske učinke. Vitamin C ima več pomembnih vlog v telesu: ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob. Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, k delovanju živčnega sistema in normalnemu psihološkemu delovanju. Ima vlogo pri delovanju imunskega sistema. Povečuje absorpcijo železa. Prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Prispeva k obnovi reducirane oblike vitamina E.

Vitamin B6 ima naslednje vloge: ima vlogo pri sintezi cisteina. Prispeva k sproščanju energije pri presnovi. Prispeva k delovanju živčnega sistema. Prispeva k presnovi homocisteina. Ima vlogo pri presnovi beljakovin in glikogena. Prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju. Ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk. Ima vlogo pri delovanju imunskega sistema. Prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Ima vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov.

Cink ima številne pomembne vloge: ima vlogo pri presnovi kislin in baz. Ima vlogo pri presnovi ogljikovih hidratov. Ima vlogo pri kognitivnih funkcijah. Ima vlogo pri sintezi DNK. Ima vlogo pri plodnosti in razmnoževanju. Ima vlogo pri presnovi makrohranil. Ima vlogo pri presnovi maščobnih kislin. Ima vlogo pri presnovi vitamina A. Ima vlogo pri sintezi beljakovin. Prispeva k ohranjanju zdravih las. Prispeva k ohranjanju zdravih kosti, nohtov in kože. Prispeva k vzdrževanju normalne ravni testosterona v krvi. Ima vlogo pri ohranjanju vida. Ima vlogo pri delovanju imunskega sistema. Ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Ima vlogo pri delitvi celic.

  • Wu, G. (2009). “Amino acid metabolism.” Annual Review of Nutrition, 29, 41-67. DOI: 10.1146/annurev-nutr-080508-141056.

  • Jackman, S. R., Witard, O. C., Jeukendrup, A. E., & Tipton, K. D. (2017). “Branched-chain amino acids and muscle protein synthesis in humans: myth or reality?” Journal of the International Society of Sports Nutrition, 14(1), 30. DOI: 10.1186/s12970-017-0184-9.

  • Gu, D. L., Lu, Y., & Shi, L. (2022). “Lysine requirements of specific tissues and lysine-derived bioactive compounds: a clinical evidence-based approach.” Nutrients, 14(2), 333. DOI: 10.3390/nu14020333.

  • Lu, S. C. (2009). “Methionine and S-Adenosylmethionine: Essential Links Between Metabolism and Transmethylation.” Nutritional Neuroscience, 12(2), 71-80. DOI: 10.1179/147683009X423417.

  • Fernstrom, J. D. (2013). “Phenylalanine and brain function.” Psychiatry Research, 52(1), 111-118. DOI: 10.1016/j.psychres.2013.01.007.

  • Li, P., Yin, Y. L., Li, D., Kim, S. W., & Wu, G. (2017). “Threonine metabolism: possible major pathways and their roles in human health.” Nutrients, 9(4), 353. DOI: 10.3390/nu9040353.

  • Richard, D. M., Dawes, M. A., Mathias, C. W., Acheson, A., Hill-Kapturczak, N., & Dougherty, D. M. (2009). “The role of tryptophan in the control of feeding and behaviour.” Frontiers in Endocrinology, 35, 3-10. DOI: 10.3389/fendo.2009.00011.

  • Proksch, E., Segger, D., Degwert, J., Schunck, M., Zague, V., & Oesser, S. (2014). “The Collagen Connection: Glycine, Proline, Hydroxyproline, and Arginine.” Advances in Nutrition, 5(5), 527-529. DOI: 10.3945/an.114.005090.

  • Carr, A. C., & Maggini, S. (2017). “Vitamin C in health promotion and disease prevention.” Advances in Nutrition, 8(1), 31-41. DOI: 10.3945/an.116.012526.

  • Mocchegiani, E., Costarelli, L., Giacconi, R., Piacenza, F., Basso, A., & Malavolta, M. (2007). “Vitamin B6 and immune competence.” Nutrients, 11(5), 292-301. DOI: 10.3390/nu11051175.

  • Prasad, A. S. (2008). “Zinc in Human Health: Effect of Zinc on Immune Cells.” Molecular Medicine, 14(5-6), 353-357. DOI: 10.2119/2008-00033.Prasad.

Enostaven način uporabe

*Zaradi naravnega okusa priporočamo, da izdelek zmešate s svojim najljubšim citrusnim sokom ali smoothiejem. Za najboljši rezultat uporabite blender.

Redna dnevna uporaba:

2 merici
1-krat na dan

1. KORAK - ODMERITE

Vzemite 2 poravnani merici (6 g) AminoElite+.

2. KORAK - PRIPRAVITE

Stresite vsebino v vsaj 200 ml limonade, soka ali smoothieja ter dobro premešajte s shakerjem ali blenderjem.

3. KORAK - POPIJTE

Uživajte v koristih AminoElite+.

Neto količina: 180 g

Navodila za uporabo in priporočena dnevna količina:

Zmešajte 2 poravnani merici (6 g) v vsaj 200 ml tekočine (priporočljivo z malo limoninega ali pomarančnega soka, smoothija ipd.) in zaužijte 1-krat dnevno. Vzemite zjutraj na tešče. Pazite, da pri stresanju prahu, merica ostane vedno suha.

Pri športu (30 minut pred vadbo ali takoj po vadbi): dodatni 2 merici ali po priporočilu zdravstvenega delavca.

Pomembna obvestila!

Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Ni primerno za nosečnice in doječe matere.

Shranjevati pri temperaturi do 25°C, zaščiteno pred vlago in svetlobo.

Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Prehranska dopolnila ne morejo nadomestiti zdravil na recept. Če imate kakršnekoli zdravstvene težave, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte s vašim zdravnikom.

V čem je ta izdelek drugačen?

V primerjavi s kolagenom ali drugimi beljakovinskimi prehranskimi dopolnili na trgu AminoElite+ vsebuje:

  • esencialne aminokisline v čisti kristalni obliki “pharmacy grade” kakovosti,
  • kombinacijo leucina, izolevcina in valina v optimalnem razmerju 4:1:1 za podporo mišične mase in regeneracije,
  • aminokisline, minerale in vitamine za izgradnjo kolagena in s tem podporo zdravju kože, las, kosti, veziv in sklepov,
  • L-kreatin za dodatno energijsko podporo,
  • taurin za uravnavanje živčnih impulzov in podporo nevrotransmiterjem,
  • vitamin B6, C in cink za podporo imunskemu sistemu, energiji, zaščiti celic in izgradnji kolagena.
  • Plus 

Nasveti in recepti za pripravo AminoElite+

Dr. Tina Prodnik, DNM, MS, PhD - vodja razvoja

Molekularna biologinja, doktor naravne in integrativne znanosti, ki deluje med Švico, ZDA in Slovenijo.

Customer Reviews

Based on 13 reviews
100%
(13)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
D
Danica
5

AminoElite+ je odličen izdelek, ki podpira telo. Njegova največja prednost je, da se ugodni učinki, kot so več energije in večja vzdržljivost ter hitrejša regeneracija, občutijo takoj. Priporočam.

T
Tomše Zupan
5

Vrhunski izdelek.

D
Darja Oremuž Kos

Odličen produkt. Takoj po zaužitju občutiš več energije in zmanjšanje utrujenosti. Priporočam vsakemu, saj s hrano ne moremo dobiti vseh potrebnih aminokislin.

T
Tatjana G.

Hvala za hitro dostavo. Komaj sem čakala AminoElite+

D
Darja O.

Zelo vesela sem današnje pošiljke. Hvala draga Tina Prodnik in ekipa Vibrant Longevity.

100 % garancija za vse naše produkte!
Vaša investicija je vedno 100 % zavarovana!

Priporočamo tudi

AminoElite+
48,00  - 88,00