akademija-barvan

PODPORNE VADBE IN MEDITACIJE

S čim se bomo seznanili v tem modulu?

V tem modulu se bomo posvetili dodatnim podpornim aktivnostim – meditaciji in telesni vadbi. Verjamemo, da je celosten pristop (fizično, mentalno in energijsko) ključen za dosego optimalnega zdravja in dobrega počutja. 

Telesna vadba je pomembna aktivnost razstrupljevalnega programa, saj neposredno podpira naravne razstrupljevalne procese v telesu. Gibanje spodbuja krvni obtok in limfni sistem, ki igrata ključno vlogo pri prenašanju hranil in odstranjevanju odpadnih snovi ter toksinov iz telesa. Poleg tega vadba pospešuje znojenje, kar omogoča telesu, da odstrani toksine skozi kožo.

Poleg teh fizičnih koristi vadba prinaša tudi pomembne duševne in čustvene koristi. Zmanjšuje stres, izboljša razpoloženje in spodbuja boljšo prebavo in redno gibanje črevesja, kar je ključno za celovito razstrupljanje. Zato je telesna aktivnost integralni del učinkovitega programa razstrupljanja. 

Meditacija igra pomembno vlogo v procesu celostnega razstrupljanja telesa, saj se razstrupljanje ne nanaša samo na fizično telo, temveč vključuje tudi čustveno, duševno in duhovno dimenzijo našega bitja.

Fizično gledano, meditacija pomaga uravnavati stresni odziv telesa, kar lahko zmanjša vnetje in podpre telesne naravne razstrupljevalne procese. Kronični stres lahko vodi do nakopičenja toksinov v telesu, saj je naše telo preveč osredotočeno na proizvodnjo stresnih hormonov, kot je kortizol, da bi se učinkovito razstrupljalo. Z uravnavanjem ravni kortizola, meditacija omogoča telesu, da se vrne v optimalno stanje za učinkovito razstrupljanje.

Na čustveni in duševni ravni meditacija služi kot orodje za umirjanje uma, spuščanje nefunkcionalnih vzorcev … Ta proces mentalnega razstrupljanja lahko pripomore k zmanjšanju anksioznosti in izboljšanju splošnega počutja. Na spiritualni ravni meditacija spodbuja globlje povezovanje s samim seboj, kar lahko spodbudi boljšo skrb zase in bolj zdrave življenjske odločitve.

Vadba in meditacija sta ključnega pomena pri holističnem pristopu k razstrupljanju in ohranjanju zdravja, saj nas popeljeta na pot, polno svežine, vitalnosti in notranjega ravnovesja.

Priporočila:

VADBA:

  • Izvajajte vadbo Metabolni trening trikrat tedensko, na primer ob (ponedeljkih, sredah in petkih). Čas izvedbe: približno 20 minut. 
  • Poleg tega vam priporočamo, da izvajate Pet tibetanskih obredov enkrat do dvakrat na dan. Optimalno jih je izvajati ob sončnem vzhodu in zahodu. Čas izvedbe: približno 10 minut.
  • Dodatno vključite 20-minutno hojo dnevno.
 

MEDITACIJA:

  • Da dosežete optimalne rezultate z meditacijo v programu LifeUP, si določite reden čas za meditacijo dvakrat na dan. Najdite mirno okolje, sprostite se, osredotočite se na dihanje. Meditirajte vsaj 10-25 minut dnevno in uživajte v koristih meditacije na telo, um in življenje.