AminoElite+ - Vibrant Longevity

Brezplačna dostava nad 50 €

AminoElite+

Optimized master amino + peptides

Profesionalna formula z edinstveno kombinacijo 19-ih aminokislin, peptidov, vitaminov in mineralov.

1 x AminoElite+
48,00 
*vrednost izdelka na trgu 70€/kos +
2 x AminoElite+
88,00 
44 €/kos
*vrednost izdelka na trgu 70€/kos +
6 x AminoElite+
244,00 
40,7 €/kos
*vrednost izdelka na trgu 70€/kos +
Black Gold Black Friday Sale Banner

Kako vam AminoElite+ lahko pomaga?

Podpira izgradnjo in
regeneracijo mišic

Podpira zdravje tkiv, las,
nohtov in kože

Povečuje proizvodnjo
energije

Podpora živčnemu
sistemu in kogniciji

Podpora imunskemu
sistemu in zaščiti celic

Podpira izgradnjo in
regeneracijo mišic

Podpira rast tkiv, las,
nohtov in kože

Povečuje proizvodnjo
energije

Prispeva k delovanju
živčnega sistema

Podpora imunskemu
sistemu in zaščiti celic

Kako deluje EliteAmino+?

Aminokisline so molekule, ki jih vsa živa bitja uporabljajo za sestavo lastnih beljakovin

Beljakovine so ključnega pomena za naše telo, saj so osnova za mišice, hormone, imunski sistem, kožo, sklepe in kosti. Dobimo jih s hrano, zlasti z mesom, jajci, mlečnimi izdelki, stročnicami ipd. 

Zaužiti moramo vsaj 120 g čistih beljakovin na dan, takšno količino je težko doseči, poleg tega so beljakovine težko prebavljive. Prebavni organi potrebujejo več ur in veliko energije, da razgradijo beljakovine na osnovne sestavine – aminokisline. Izkoristek beljakovin iz hrane je omejen in več kot 50 % se jih spremni v toksične dušikove odpadke, ki dodatno obremenjujejo jetra, ledvice in celoten organizem.

Zjutraj na tešče z AminoElite+ dobite vse esencialne aminokisline, z dodatnimi peptidi in aminokislinami za energijo ter tvorbo kolagena brez nepotrebnih stranskih toksičnih produktov z več kot 90 % absorpcijo. Hkrati vitamini B6, C in cink podpirajo imunski sistem, tvorbo energije, nastajanje kolagena itd.

Priporočajo se predvsem za starejše od 40 let, vegane, vegetarijance in športnike pri:

Obnovi in rasti mišic, tkiv in kože

Aminokisline in dodatni vitamini igrajo ključno vlogo pri obnovi in rasti mišic ter različnih telesnih tkiv, vključno s kožo in nohti, saj so osnovni gradniki beljakovin, ki podpirajo strukturo in funkcijo teh tkiv.

Proizvodnji energije in hormonov

Aminokisline, vitamini in cink pomagajo pri proizvodnji energije. Hkrati igrajo pomembno vlogo pri tvorbi in uravnavanju hormonov, ki so nujni za pravilno delovanje številnih telesnih funkcij.

Optimalnem delovanju živčnega sistema in kognicije

Pomembni so pri proizvodnji nevrotransmitorjev in drugih sporočilnih molekul. Prispevajo k normalnemu psihološkemu delovanju in zdravju živčnega sistema.

Aminokisline so molekule, ki jih vsa živa bitja uporabljajo za izdelavo beljakovin. Naše telo za pravilno delovanje potrebuje 20 različnih aminokislin in jih s krvjo prenaša na mesta v telesu, kjer jih potrebujemo.

Aminokisline so gradniki beljakovin. Beljakovine so dolge verige aminokislin. Naše telo ima na tisoče različnih beljakovin, ki imajo pomembne naloge. Vsaka beljakovina ima svoje zaporedje aminokislin in v telesu različne funkcije. 

Aminokisline sestavljajo okoli 20 % našega telesa. Naše mišice, lasje, nohti in koža, pa tudi kri, hormoni in imunski sistem so sestavljeni iz beljakovin, torej aminokislin. Tako aminokisline sodelujejo pri številnih pomembnih vlogah v vašem telesu in lahko pomagajo pri:

 • razgradnji hrane
 • rasti in obnovi tkiv
 • gradnji hormonov in nevrotransmiterjev
 • zagotavljavljanju vira energije
 • ohranjanjanju zdrave kože, las in nohtov
 • gradnji in regeneraciji mišic
 • krepitvi imunskega sistema
 • krvnem sladkorju
 • spanju
 • dušikovem ravnovesju
 • absorbciji hranil in mineralov
 • itd.
 

Z drugimi besedami, aminokisline so veliko več kot le drobni gradniki naših mišic. So dobesedno gorivo za skoraj vse procese v telesu. Če želimo biti močni, polni energije in zdravi, je pomembno, da zaužijemo dovolj tega bistvenega makrohranila. Vse več znanstvenih študij je tudi pokazalo pomembnost esencialnih aminokislin pri podpori zdravja.

V današnjem hitrem, sodobnem življenjskem tempu se pogosto srečujemo s težavo pomanjkanja zadostnega vnosa kakovostnih beljakovin in s tem predvsem esencialnih aminokislin, zaradi neoptimalne sestave obrokov, pomanjkanja želodčne kisline, encimov itd.Tudi veliko živil v naši prehrani ne vsebuje vseh esencialnih aminokislin oz. so biološko manj dostopne našemu telesu ali niso v optimalnem razmerju. 

Najbogatejši viri aminokislin so mesne beljakovine, mlečni izdelki, jajca in stročnice. Beljakovine so ključne za optimalno delovanje organizma, vendar so tudi težko prebavljive. Naša prebavila potrebujejo najmanj tri ure, da jih razgradijo na njihove osnovne sestavine – aminokisline. Hkrati je izkoristek teh beljakovin zaradi prebavnih procesov zelo nizek, po določenih raziskavah je NID (neto izkoristek dušika) kokošjih jajc 48 %, soje 17 %, mleka, sirotke ali kazeina pa le 16 %. Izkoristek beljakovin iz hrane je omejen in se jih več kot 50 % spremni v toksične dušikove odpadke, ki dodano obremenjuje jetra, ledvice in organizem. 

Znanstveniki so dodatno dokazali, kako se lahko, esencialne aminokisline povsem očiščene in v kristalni obliki optimalno absorbirajo in uporabijo. 

Esencialne aminokisline v čisti kristalizirani obliki se brez prebave absorbirajo v krvni obtok in so tako hitro dostopne celicam. Takšna absorpcija zagotavlja 99 % neto izkoristek dušika, pri tem ni presnovnih odpadkov, ki bi obremenjevali organizem. To je mnogo več kot je izkoristek dušika pri običajni beljakovinski hrani. Prav zaradi vseh naštetih razlogov je priporočljivo dodajanje le-teh kot dodatek k uravnoteženi prehrani.

Prednost izdelka AminoElite+ pred drugimi beljakovinskimi prehranskimi dopolnili je v tem, da vsebuje:

 • esencialne aminokisline v čisti kristalni obliki “pharmacy grade” kakovosti,
 • kombinacijo leucina, izolevcina in valina v optimalnem razmerju 4:1:1 za podporo mišične mase in regeneracije,
 • aminokisline, minerale in vitamine za izgradnjo kolagena in s tem podporo zdravja kože, las, kosti, veziv ter sklepov,
 • L-kreatine za dodatno energijsko podporo,
 • taurine za uravnavanje živčnih impulzov in podporo nevrotransmiterjem,
 • vitamin B6, C in cink za podporo imunskega sistema, energije in zaščite celic ter izgradnje kolagena.
 
Za koga je AminoElite+ še posebej primeren?
 
 • Starejši od 40 let: Ko se naša leta seštevajo, izgubljamo mišično maso, kar lahko poveča tveganje za zdravstvene težave, povezane s kroničnimi boleznimi in smrtnostjo. Uživanje kakovostnih beljakovin je ključno za ohranjanje zdravja, mišične mase in vitalnosti v zrelih letih.
 • Ljudje s prekomerno telesno težo: Podpora zdravemu in učinkovitemu hujšanju tudi pri zmanjšanjem uživanju hrane.
 • Vegani in vegetarijanci: Odlična dopolnilo, ki preprečuje beljakovinsko podhranjenost in posledice, ki jih ta prinese. 
 • Športniki in rekreativci: Izboljša gradnjo in regeneracijo mišic ter podpira energijo. 
 • Posameznike, ki se srečujejo z občutljivostmi in alergijami na različne proteine iz hrane.

Premium kvaliteta brez kompromisov

Izbrane premium sestavine + brez nepotrebnih aditivov in alergenov + izdelano v Sloveniji (pod najstrožjimi GMP in ISO standardi) + neodvisno testiranje.

Podpora raziskav in integrativne znanosti

Združujemo najnovejše znanstvene raziskave s preverjenimi praksami za vašo varnost in najboljše rezultate.

Najboljše razmerje cena - kakovost

Zagotavljamo vam najboljše razmerje med ceno in kakovostjo na trgu. Vaše zdravje je vredno le najboljšega.

Izbrane sestavine

Vsebuje 19 učinkovitih aktivnih nutrientov in optimalno kombinacijo:

EKSENCIALNE AMINOKSILINE

L-Izoleucin, L-Leucin, L-Lizin, L-Metionin, L-Fenilalanin, L-Treonin, L-Triptofan in L-Valin.

DODATNE AK ZA PODPORO PRI GRADNJI KOLAGENA

Glicin, Prolin, Ornitin in Arginin, poleg ostalih aminokislin, prispevajo k izgradnji kolagena in elastina.

IZBRANI VITAMINI IN MINERALI

Zaradi sinergijskih učinkov smo dodali: cinkov citrat (cink), askorbinsko kislino (vitamin C) in piridoksin hidroklorid (vitamin B6).

100 % naravni izdelek! 

Ne vsebuje: okusa, sladil, aditivov, kvasa, soje, žitaric, koruze, jajc, rib, lupinarjev, oreščkov, mlečnih izdelkov ali sestavin živalskega izvora, brez glutena in laktoze. 

AminoElite+ sestavlja skrbno izbrana kombinacija "pharmacy grade" aminokislin iz čistih rastlinskih virov v prosti kristalni obliki.

Vaše telo proizvaja na stotine aminokislin, vendar devet aminokislin, ki jih potrebujete, ne more proizvesti samo. Gre za esencialne aminokisline, ki jih je potrebno pridobiti iz zaužite hrane.

Izoleucin – ena od treh aminokislin BCAA (aminokisline z razvejano verigo), ki so močno koncentrirane v mišičnem tkivu in podpora imunskemu sistemu.

Leucin – en BCAA, ki je ključen za sintezo beljakovin in obnovo mišic ter za rastni hormon. Pomemben je za zdravljenje ran in regulacijo krvnega sladkorja.

Lizin – pomaga telesu pri absorpciji kalcija in tvorbi kolagena ter elastina. Sodeluje pri proizvodnji energije, hormonov in podpori imunskega sistema.

Metionin – ta aminokislina je potrebna za rast, obnovo tkiv in razstrupljanje. Pomaga pri absorbciji esencialnih mineralov, vključno s cinkom in selenom.

Fenilalanin – proizvaja sporočilne molekule (tirozin, dopamin, adrenalin in noradrenalin). Pomembna pri proizvodnji ostalih aminokislin.

Treonin – ima pomembno vlogo pri presnovi, biosintezi makromolekul in črevesni homeostazi. Ima tudi pomembno vlogo pri proizvodnji kolagena in elastina ter pri metabolizmu maščobe in imunskem sistemu.

Triptofan – ključnega pomena za tvorbo serotonina in melatonina, ki podpirata pozitivno razpoloženje, zdravo spanje in pravilno delovanje imunskega sistema ter pomaga telesu pri vzdrževanju zdravega dušikovega ravnotežja.

Valin – zadnja od treh skupin BCAAS. Spodbuja rast/obnovo mišic in sodeluje pri proizvodnji energije.

Dodali smo mu še aminokisline za podporo pri gradnji kolagena.

V AminoElite+ smo esencialnim aminokislinam dodali učinkovito kombinacijo aminokislin, mineralov in vitaminov za optimalno podporo in izgradnjo vašega kolagena. Glicin, Prolin, Ornitin in Arginin, poleg ostalih aminokislin, prispevajo k izgradnji kolagena in elastina.

Nismo pa se ustavili le tukaj, dodali smo tudi podporne vitamine in minerale za dodatne sinergijske učinke.

Vitamin C ima več pomembnih vlog v telesu: 
Ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob. Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, k delovanju živčnega sistema in normalnemu psihološkemu delovanju. Ima vlogo pri delovanju imunskega sistema. Povečuje absorpcijo železa. Prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Prispeva k obnovi reducirane oblike vitamina E.

Vitamin B6 ima naslednje vloge: 
Ima vlogo pri sintezi cisteina. Prispeva k sproščanju energije pri presnovi. Prispeva k delovanju živčnega sistema. Prispeva k presnovi homocisteina. Ima vlogo pri presnovi beljakovin in glikogena. Prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju. Ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk. Ima vlogo pri delovanju imunskega sistema. Prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Ima vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov.

Cink ima številne pomembne vloge: 
Ima vlogo pri presnovi kislin in baz. Ima vlogo pri presnovi ogljikovih hidratov. Ima vlogo pri kognitivnih funkcijah. Ima vlogo pri sintezi DNK. Ima vlogo pri plodnosti in razmnoževanju. Ima vlogo pri presnovi makrohranil. Ima vlogo pri presnovi maščobnih kislin. Ima vlogo pri presnovi vitamina A. Ima vlogo pri sintezi beljakovin. Prispeva k ohranjanju zdravih las. Prispeva k ohranjanju zdravih kosti, nohtov in kože. Prispeva k vzdrževanju normalne ravni testosterona v krvi. Ima vlogo pri ohranjanju vida. Ima vlogo pri delovanju imunskega sistema. Ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Ima vlogo pri delitvi celic.

Način uporabe

Redna dnevna uporaba:

2 merici
1 x na dan

1. KORAK - ODMERITE

Vzemite 2 poravnani merici (6 g) Amino Elite+.

2. KORAK - PRIPRAVITE

Stresite ju v vsaj 200 ml limonade, soka ali smoothija ter jih zmešajte z shaker-jem ali blender-jem.

3. KORAK - POPIJTE

Uživajte v koristih AminoElite+.

*Zaradi naravnega okusa priporočamo mešanje s priljubljenimi citrusi ali smoothiji.

Neto količina: 180 g

Navodila za uporabo in priporočena dnevna količina:

Zmešajte 2 poravnani merici (6 g) v vsaj 200 ml tekočine (priporočljivo z malo limoninega soka, smoothija ipd.) in zaužijte 1-krat dnevno. Vzemite zjutraj na tešče. Pazite, da pri stresanju prahu, merica ostane vedno suha.

Pri športu (30 minut pred vadbo ali takoj po vadbi): dodatni 2 merici ali po priporočilu zdravstvenega delavca.

Pomembna obvestila!

Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Ni primerno za nosečnice in doječe matere.

Shranjevati pri temperaturi do 25°C, zaščiteno pred vlago in svetlobo.

Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Prehranska dopolnila ne morejo nadomestiti zdravil na recept. Če imate kakršnekoli zdravstvene težave, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte s vašim zdravnikom.

 

 

 

 

 

 

Nasveti strokovnjakinje o uporabi AminoElite+

Dr. Tina Prodnik, DNM, MS, PhD

Molekularna biologinja, zdravnica naravne in integrativne medicine, ki deluje med Švico, ZDA in Slovenijo.

Customer Reviews

Based on 12 reviews
100%
(12)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
A
A.Z.
5

Vrhunski izdelek.

D
Darja Oremuž Kos

Odličen produkt. Takoj po zaužitju občutiš več energije in zmanjšanje utrujenosti. Priporočam vsakemu, saj s hrano ne moremo dobiti vseh potrebnih aminokislin.

T
Tatjana G.

Hvala za hitro dostavo. Komaj sem čakala AminoElite+

D
Darja O.

Zelo vesela sem današnje pošiljke. Hvala draga Tina Prodnik in ekipa Vibrant Longevity.

A
Andreja Z.

Nikakor nisem mogla prenašati kolagenskih izdelkov in hkrati vem, da je izvor sestavin vprašljiv. Zato sem bila zelo vesela, da sem lahko testirala AminoElite+, ki vsebuje esencijalne aminokisline in tiste za podporo proizvodnje kolagena in lepše kože. Prvo, kar sem opazila je, da se mi je anksioznost zmanjšala in se hvaležna, da lahko podprem tudi kožo, sklepe, kosti in mišice.

100 % garancija za vse naše produkte in programe.
Vaša investicija je vedno 100 % zavarovana!

Priporočamo tudi

AminoElite+
48,00